Styr på Julemiddagen

Her får du opskriften på tidplanen til julemiddagen,
- følg den, så kan det ikke gå helt galt...

 

D. 22. december

  • Har du købt en frossen and, skal den lægges til optøning i køleskabet om morgenen.
  • Lav medisterpølesen, kog den og vent med at stege til selve juleaften
  • Lav bordkort af Peberkagedej

D. 23. december

  • Kog risengrøden, og sæt den i køleskabet.
  • Kog og pil kartoflerne til de brunede kartofler
  • Lav Rødkålen
  • Lav kirsebærsaucen
  • Smut og hak mandlerne

D. 24. december

Formiddag

  • Forbered Andestegen
    Rengør og krydr den, og fyld den med æbler og svesker.
    Kom anden i stegeposen, og læg den på køl
  • Lav kogekraften
  • Lav risalamanden færdig, og sæt den på køl
  • Lav Æbler med gelé
    Skræl æblerne, og kog dem i lagen, - lad dem afkøle i lagen på køl
  • Dæk bord
  • Skræl de hvide kartofler, og læg dem i vand

Middag

  • Sæt anden i ovnen, tilberedning ca. 3-3½ time
  • Klip anden ud og læg stykkerne i en badepande

Eftermiddag

1 time før middagen

  • Kog de hvide kartofler. Hæld vandet fra de kogte kartofler (gem noget til saucen),
    læg et viskestykke over gryden - det holder på varmen.
  • Anret æblerne med gelé

½ time før middagen

Related posts

One Thought to “Styr på Julemiddagen”

  1. Sonja Engelhardt

    Sådan ser mit tidsskema også ud 🙂 sådan har det været i 43 år

Leave a Reply