London/England

 

Efterår i London, midt oktober, 20 grader, lunt og fantastisk!
London kan kun elskes, men hvor går man hen, hvis madoplevelserne også skal elskes?
En svær opgave, efter min mening!
Måske en anledning til hyppigere besøg, så tiden bliver til at opdage de små unikke madnicher?

Sky Garden, et must! Du får en fuldstændig fantastisk udsigt på 35. etage med en 360 udsigt over Themsen og London!
Vi planlagde besøget med solnedgang, som blev nydt til fulde i selskab med en gin tonic fra Sky Pod Baren,
- sikke et syn, sikke en oplevelse!

Det her er en planlægger, - du skal booke dit besøg,
og det kan du gøre op til 3 uger i forvejen...

Sky Garden, 20 Fenchurch Street,  London

Helt tilfældigt valgte vi at gå på YO! Sushi... Når man kommer med et selskab på 10 personer, så er det ikke bare lige at finde plads - men lige her, ude på gaden, ned til Themsen, i fuld efterårs sol, lige i hjertet af London, var der et bord til os - så skønt!

YO! Sushi møder man mange steder rundt omkring i London, ikke alle med lige gode anmeldelser, men den her, lige ved siden af London Eye har en super god beliggenhed til at nyde det lækre mad og et godt glas hvidvin, eller en kold øl. - Og som bonus, så er det en sød og imødekommen betjening! 
Maden er frisk, varieret og veltilberedt. Konceptet er "running",  du tager hvad øjet og maven lyster på det rullende bånd, anrettet på skåle i forskellige farve (priskoder) og når du skal betale, tælles skåle og farver sammen - smart!
Men du  kan altså også bestille på gammeldags facon, og undervejs bestille mere - som vi lystigt benyttede os af, da det virkelig smagte og der var virkelig meget at vælge imellem! Særligt vil jeg fremhæve "Osaka style squid", smagene passede så fint til blæksprutten og fangede mig!

Beliggenheden, personalet, og lige den her YO Shushi, er bare det bedre end de andre, velsmagende street-food!

YO! Sushi, Festival Riverside, Royal Festival Hall, London

Selvfølgelig skal man prøve det indiske køkken når man er i England, det siges oven i købet, at her findes det bedste indiske mad udenfor Indien... Jeg har rejst nogle måneder i Indien, og må sige London matcher ok, for i Indien har jeg ikke haft store gastronomiske oplevelser, ej heller i London! MEN den Butter Chicken jeg fik på Mughal's var faktisk forrygende!
Stedet er ikke pragende, serveringen går lidt stærkt, personalet ikke det mest serviceminded, det skinner nok lidt igennem, at de har nogle gode anmeldelser, og lever, måske lidt for højt på det... Anretningerne kan der i høj grad godt arbejdes med, fx er der er iceberg, en tomat- og agurkskive på hver forret, resten ser også temmelig ens ud... Men smagen på min Butter Chicken var god og autentisk! 
Dejligt at blive inspireret til selv at gå i køkkenet derhjemme, og hvis jeg lige må følge op på det ovenstående, så er det min oplevelse, at man derhjemme kan opgradere det indisk køkken i så høj en grad, at det er en fornøjelse - her får du min udgave af Butter Chicken (⇐ klik), enjoy!

Mughal's, 11 London Street, Paddington, London

 

Steak & Co, mine forventninger var høje, mine forældres 40 års bryllupsdag skulle fejres, og jeg havde lavet en reservation, betalt 100 pund som depositum, dette efter læsning af rigtig mange gode anmeldelser... Så jo, jeg glædede mig rigtig meget!

Min oplevelse var med et ord, stressende!
Kødet kan der ikke sættes en finger på, - det var kvalitet, lækkert mørt, men om jeg nød min bøf, nej...
Allerede ved bestillingen af drikkevarer kom skuffelsen. Jeg havde gennemgået et stort og indbydende vinkort - fundet vinen der også var anbefalet til den bøf jeg skulle have, ribeye. Min far, som går meget op i vin havde også studeret, overvejet og valgt - det var jo hans dag, og han skulle selvfølgelig have det han ville have... Men da bestillingen skulle gives blev der meddelt, at der kun kunne vælges mellem 2 vine, hvorpå mavepusteren betød, at valget så faldt på "Husets vin"... Sikke en skuffelse! I det mandlige selskab var der også ønsker om kolde øl i ventetiden, men her kunne der heller ikke vælges imellem noget.
Det kan undre, hvorfor vinkortet står på bordet, når det ikke kan tilbydes...? Det er en ommer Steak og co!

Ganske uforberedt kom flere tjenere nu, meget hurtigt i rap ind med vores serveringer - den yderst begrænsede bodplads betød, at der blev skubbet rundt med vinglas, vandglas og bestik - skubbet af den ene tjener fra den ene side, og af den anden fra den anden side, - tydeligvis sås det gerne, at vi gæster selv skulle fremtrylle den ikke eksisterende plads på bordet.
Den rå bøf, var lige inden serveringen blevet lagt på en glovarm stegesten, og særligt min bordherres højreb spruttede så voldsomt, at vi fik små brændinger i ansigt og på arme, det fine tøj til lejligheden kunne efterfølgende kasseres grundet store gennemsigtige fedtplamager. 
Siddende så langt væk fra bordet som muligt og med krapagtigt strækte arme, prøvede jeg på bedste befindende at stege min bøf færdig, med det ellers lækre smør og velkrydret salt. Kartoflerne som jeg fik bestilt som tilbehør til mit kød, havde jeg ikke overskud til at nå ind til imellem alt rodet på bordet, det blev koldt og ikke spist...
Det stress der lyste ud fra mit lydløse indtag af middagen, tror jeg bestemt personalet registrerede, ingen ulejligede sig med at komme forbi og spørge ind til min oplevelse.
Vinen fik jeg ikke smagt på undervejs... Da madarrangementet blev fjernet og jeg fik åndet ud og lyst til min vin, kunne jeg ikke drikke nogle steder fra glasset, det var smurt ind i stegefedt! Jeg prøvede ihærdigt at tørre glasset ren, uden held, i stedet fik jeg lavet en pæn fedtkage, jeg tog mig mod til, da overfladen var lidt som at se på vand og olie der rammer sammen - altså kødfedt i vinen... Vinen smagte af kødfedt, så den lod jeg også stå. Øv øv øv!
Det kan igen undre, hvorfor så små borde - konceptet kræver plads! Endnu en ommer Steak og co! 

Dessert sprang vi over, flere i selvskabet havde brug for at komme ud af de trængte stressende omgivelser!

Ingen gode anmelders fra urbanmad.dk på denne ellers højt ratet restaurant i London, jeg vil nærmere fraråde at aflægge stedet et besøg!

Steak og Co., 152 Gloucester Road, South Kensington, London
 

Kære Læser, hjælp mig endelig på vej,
hvor finder jeg de unikke madoplevelser i den fantastiske storby,
- kan de findes?

Related posts

Leave a Reply