Ris a la mande smager helt forrygende! Og næsten alle har en mening om, hvordan denne skønne dessert skal smage, alt efter hvilken tradition med har med sig ❤️
Jeg vil gerne have min cremet, men den må ikke smage kun af fløde. Mandlerne er vigtige, og får altså lidt kant, hvis de lige bliver ristet, de skal absolut ikke hakkes til små bitte stykker, men heller ikke være så store, at man er i tvivl om man nu har været så heldig at få mandlen... Et fornuftigt mellem, imellem her, det er at foretrække...
Den store hemmelighed bag en forrygende og fortryllende ris a la mande er...
m A r C i P a N !!
En Kok i Grønland hviskede mig denne hemmelighed, efter han havde serveret verdens bedste ris a la mande for mig, han fortalte også, at han havde fået hemmeligheden bag, af en australsk kok, som han måtte vriden armen om på, for at få den ud af ham... En lidt sød historie... Jeg giver den videre her... Bedøm selv...
Nok til 6 personer
175 g. grødris
2 dl. vand
1 liter sødmælk
Ca. ½ tsk. salt
1 stang vanilje
150 g. marcipan
5 dl piskefløde
Lidt mandelessens
1-2 tsk sukker
150 g. mandler, smuttede og groft hakket
(evt letristet på pande, det smager altså også helt fortryllende!)
Evt lidt portvin, eller Amaretto