Ris a la mande

Ris a la mande smager helt forrygende! Og næsten alle har en mening om, hvordan denne skønne dessert skal smage, alt efter hvilken tradition med har med sig ❤️

Jeg vil gerne have min cremet, men den må ikke smage kun af fløde. Mandlerne er vigtige, og får altså lidt kant, hvis de lige bliver ristet, de skal absolut ikke hakkes til små bitte stykker, men heller ikke være så store, at man er i tvivl om man nu har været så heldig at få mandlen... Et fornuftigt mellem, imellem her, det er at foretrække...

Den store hemmelighed bag en forrygende og fortryllende ris a la mande er...

m A r C i P a N !!

En Kok i Grønland hviskede mig denne hemmelighed, efter han havde serveret verdens bedste ris a la mande for mig, han fortalte også, at han havde fået hemmeligheden bag, af en australsk kok, som han måtte vriden armen om på, for at få den ud af ham... En lidt sød historie... Jeg giver den videre her... Bedøm selv...

Nok til 6 personer

175 g. grødris
2 dl. vand
1 liter sødmælk
Ca. ½ tsk. salt
1 stang vanilje
150 g. marcipan

5 dl piskefløde

Lidt mandelessens
1-2 tsk sukker
150 g. mandler, smuttede og groft hakket
(evt letristet på pande, det smager altså også helt fortryllende!)

Evt lidt portvin, eller Amaretto

Kog risene op og lad grøden koge med en
flækket vaniljestang og en klump marcipan
(Følg anvisningen på grødrisen for kogetid)

Tag vaniljestangen op, smag til med lidt salt

Lad grøden køle af natten over

Rør grøden godt igennem, rør de smuttede og hakkede
(evt let ristet på en tør pande) mandler i herligheden

Pisk fløden let og vend den i grøden, husk at vende forsigtigt, lidt ad gangen, så det ikke bliver for tyndt.
Fløden skal kun lige "hænge ved" risene.

Smag til med mandelessens og sukker
Giv evt ris a la manden en lille sjat portvin eller Amaretto

Server med lun kirsebærsovs.

 Husk at gemme en hel smuttet mandel, eller to til mandelgave 

Leave a Reply