Ægte dansk mormor mad,
som faktisk stammer fra den anden side af Øresund,
og dette dateret helt tilbage til 1500-tallet.
Medisteren dukkede op første gang i den svenske biskop Hans Brasks husholdningsbog,
og er stadig en elsket klassisker på det skandinaviske spisebord,
hele året rundt, og særligt i juletiden.
1,2 kg. nakkekam
1 løg
2 æbler
2 æggehvider
3 spsk. kartoffelmel
1 tsk. stødt muskat
1 spsk. stødt enebær
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt allehånde
2 tsk. fint salt
2 tsk. friskkværnet sort peber
1 håndfuld frisk hakket timian
3-4 dl. afkølet grøntsagsbouillon
1 pakke svinetarm
Kør kød, løg og æble igennem kødhakkeren, på en medium hulstørrelse
Rør farsen sammen med æggehvider, kartoffelmel, krydderier og frisk timian
Tilsæt grøntsagsbouillon i lidt efter lidt, farsen skal være blød, men ikke flydende.
Lad farsen trække 30 min.
Læg tarmen til udblødning i koldt vand
Stop farsen i svinetarmen ved hælp af et pølsehorn
Pas på med at overfylde, da du så vil få en pølse der sprækker under tilberedningen
Forkog pølsen, - læg pølsen på panden og hæld kogende vand over, lad det trække i 15 min.
(Hæld væsken fra og brug det til saucen)
Steg pølsen i fedtstof ved svag varme, - vendes undervejs.
(Brug pandens fedtstof og smag til at lave saucen, sammen med den gemte væske)