Medisterpølse med æble og timian

Ægte dansk mormor mad,
som faktisk stammer fra den anden side af Øresund,
og dette dateret helt tilbage til 1500-tallet.
Medisteren dukkede op første gang i den svenske biskop Hans Brasks husholdningsbog,
og er stadig en elsket klassisker på det skandinaviske spisebord,
hele året rundt, og særligt i juletiden.

1,2 kg. nakkekam

1 løg

2 æbler

2 æggehvider

3 spsk. kartoffelmel

1 tsk. stødt muskat

1 spsk. stødt enebær

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. stødt allehånde

2 tsk. fint salt

2 tsk. friskkværnet sort peber

1 håndfuld frisk hakket timian

3-4 dl. afkølet grøntsagsbouillon

1 pakke svinetarm

Kør kød, løg og æble igennem kødhakkeren, på en medium hulstørrelse

Rør farsen sammen med æggehvider, kartoffelmel, krydderier og frisk timian
Tilsæt grøntsagsbouillon i lidt efter lidt, farsen skal være blød, men ikke flydende.

Lad farsen trække 30 min.
Læg tarmen til udblødning i koldt vand

Stop farsen i svinetarmen ved hælp af et pølsehorn
Pas på med at overfylde, da du så vil få en pølse der sprækker under tilberedningen

 

 

Forkog pølsen, - læg pølsen på panden og hæld kogende vand over, lad det trække i 15 min.
(Hæld væsken fra og brug det til saucen)

 

 

Steg pølsen i fedtstof ved svag varme, - vendes undervejs.
(Brug pandens fedtstof og smag til at lave saucen, sammen med den gemte væske)