Kvan

Kvansalt

2 dl. groft havsalt
50 g. kvanblade

Sæt ovnen på 60 grader

Rengør bladene,
slyng dem i en salatslynge, ellers dup dem tørre i et rent viskestykke

Blend blade og salt

Fordel saltblandingen på en bageplade beklædt med bagepapir

Tør saltet i 3-4 timer, rod rundt i blandingen ca. hver time

Hvis du laver halv portion, reduceres tørretiden til ca. 2 timer

 

Kvan rugbrødschips

Resterne af dit gamle brød skæres i tynde skiver, pensles med lidt olie og drysses med kvansalt...

Rugbrødet tørres i ovnen til sprøde kvanchips, 160 grader, ca. 20 min. (afhængigt af tykkelsen på brødet)

Kvansnaps

1 smagsneutral snaps
Kvanstængler
Evt. ½ øko citron

Kvanstænger rengøres og duppes tørre for vand

Stængerne snittes i fine skiver på ca. 1 cm.

Skær et par skiver citron

Snittede stængler, citron og snaps hældes i en rengjort krukke med tætsluttet låg

Krukken stilles mørkt og svalt i 2-4 uger
Når ønsket smagsresultat er nået,
filtreres kvansnapsen og hældes på flaske

Kvan

Snit også kvan i fine stykker og frys ned til vinterens simreretter...

Du kan også spise stængerne rå, drysset med lidt sukker,
hvilket man særligt brugte at gøre førhen i Grønland...

Leave a Reply