Pad Thai

pad-thai

400 g. thailandske risnudler

Kød, - resterne fra dagen før
Jeg har her skåret en culottesteg i strimler , du kan også bruge store tigerrejer

4 æg

2 løg

4 hvidløg

Neutral olie til stegning

Pad thai sauce
(købes ved den lokale asiatiske købmand)
(Eller: 4 spsk. soyasauce + 4 spsk. fiskesauce + 2 tsk. tamarind)

 

Tilbehør:

Saltede peanuts

Lime

Chili i eddike

Bønnespirer

Forårsløg

chili

Snit 2 chilier i skrå skiver
Pil et hvidløg og skær det i tynde skiver
Læg det hele i en lille skål, og overhæld med eddike
Lad det stå at trække til maden er klar

Peanuts blendes i en foodprocessor/minihakker

Udblød/opkog ris nudler, som anvist på pakken

Skræl løg og skær det i både

Skræl og pres 4 fed hvidløg

Skær kødet ud i strimler

Pisk æg let sammen i et glas

Opvarm lidt olie i en wok, tilsæt æg,
når æggene begynder at sætte sig begynd da at røre rundt heri
Æg steges et par minutter, konsistensen efter røræg, det skal altså gå i små stykker.
Tag æggene op og læg dem til side

Hæld lidt olie i wokken og rist kød med salt og peber
Tilsæt løg og hvidløg, lynsteg et par minutter
Tilsæt afdryppede risnudler
Rør godt rundt

Padthai sauce blandes op med kogende vand i et glas
Tilsættes i wokken
Lad retten samle sig 4-5 minutter, og server

 

 

 

Leave a Reply