400 g. thailandske risnudler
Kød, - resterne fra dagen før
Jeg har her skåret en culottesteg i strimler , du kan også bruge store tigerrejer
4 æg
2 løg
4 hvidløg
Neutral olie til stegning
Pad thai sauce
(købes ved den lokale asiatiske købmand)
(Eller: 4 spsk. soyasauce + 4 spsk. fiskesauce + 2 tsk. tamarind)
Tilbehør:
Saltede peanuts
Lime
Chili i eddike
Bønnespirer
Forårsløg
Snit 2 chilier i skrå skiver
Pil et hvidløg og skær det i tynde skiver
Læg det hele i en lille skål, og overhæld med eddike
Lad det stå at trække til maden er klar
Peanuts blendes i en foodprocessor/minihakker
Udblød/opkog ris nudler, som anvist på pakken
Skræl løg og skær det i både
Skræl og pres 4 fed hvidløg
Skær kødet ud i strimler
Pisk æg let sammen i et glas
Opvarm lidt olie i en wok, tilsæt æg,
når æggene begynder at sætte sig begynd da at røre rundt heri
Æg steges et par minutter, konsistensen efter røræg, det skal altså gå i små stykker.
Tag æggene op og læg dem til side
Hæld lidt olie i wokken og rist kød med salt og peber
Tilsæt løg og hvidløg, lynsteg et par minutter
Tilsæt afdryppede risnudler
Rør godt rundt
Padthai sauce blandes op med kogende vand i et glas
Tilsættes i wokken
Lad retten samle sig 4-5 minutter, og server