Langtidsstegt lammekølle

Langtidsstegt lammekølle - Grønlandsk lam

1 lammekølle, ca. 2 kg.

1 håndfuld rosmarinsalt
Find opskrift her:
Rosmarin/hvidløg/chili salt

4 løg

4 fed hvidløg med skal

Rosmarinkviste

½ flaske rødvin

1 liter bouillon

 

 

1-2 dage før selve dagen, gnides køllen ind i Rosmarin/hvidløg/chili salt,
og lægger køllen i en tætsluttet plasticpose på køl.

På selve dagen, 6 timer inden servering:

Pak køllen ind i bacon, og læg den i en bradepande

Løg pilles og skæres i kvarte

Hvidløg presses med knivskæftet, gerne med skal på

Fordel løg og rosmarinkviste rundt om køllen

Hæld rødvin over køllen

Dæk køllen ind med stanniol og sæt bradepanden i ovnen på 140 grader

Vend køllen ca. hver anden time og hæld sky over undervejs.
Det er vigtigt at holde øje med væsken, der skal tilsættes bouillon undervejs, det må ikke tørre ud

Steges på 140 grader i 5 timer

1 time inden serveringen skrues ovnen op til 175 grader, og staniolen fjernes,
husk også at hælde sky over undervejs i den sidste time.

Efter 1 time tages køllen ud og hviler på et spækbræt,
imens laves saucen.

Si indholdet fra bradepanden over i en kasserolle
Kog skyen op, tilsæt fløde og smag til med salt, peber og evt. lidt ribsgele, eller sukker

Serveres fx med
Risotto
Couscous
Tzatziki

 

Leave a Reply