Oreo Cheesecake

Til denne lækre cheesecake skal du bruge 2 pakker oreo double creme

Bund:
180 g. kiks (tag et par kiks fra til pynt) 
40 g. smeltet smør

Cheesecreme: 
1.5 dl. øko fløde
Oreo vaniliecreme
Skal fra 1 øko lime

300 g. Neutral flødeost
1 spsk flormelis

Oreos skilles fra hinanden, vaniljecreme lægges i en skål, kiks i anden...

Bund:

Kiks blendes fint

Smør smeltes og røres i de blendede kiks

Kiks lægges i en form, rund, hvis du ønsker traditionel cheesecake form, firkantet, hvis du vil skære kagen ud i stykker.
Til stykker har jeg brugt min rugbrødsform, forret med husholdningsfilm.
Fordel kiks jævnt i bunden af formen og stil den på køl.

Cheesecreme:

Fløde varmes op til kogepunktet, og hældes over oreo vaniljecremen, røres til en jævn masse.
Riv/hak limeskal fint og bland den i fløde/vaniljecremen.
Stilles på køl i 6 timer, det er vigtigt at den er kølet af inden du sætter den på køl, der må ikke komme kondens.

Efter køling piskes det til creme/skum (små 2 min. med håndmikser)

Rør neutral flødeost blød med flormelis

Vend flødeskum og friskosten sammen

Cheesecremen fordeles ovenpå kiksebunden, og sættes på køl, min. 4 timer. 

Kagen skæres evt. med en skarp kniv til firkanter

Pyntes med knuste oreokiks, og evt. flødeskum...

 

Leave a Reply