Hvid gløgg

1 øko citron
1 øko appelsin
3 cm. frisk øko ingefær
1 stang kanel
5 hele nelliker
5 hele sorte peberkorn
1 vaniljestang
½ liter æblemost
 
1 dl. gin
1 håndfuld lyse rosiner
 
1 flaske hvidvin
40 g. mandelsplitter
3-4 spsk. rørsukker

 

Pynt:
En lille kvist frisk rosmarin
 

Dagen før:
Æblemost, citron, appelsin, ingefær, kanelstang, nelliker, sort peber og vaniljestang  
hældes sammen i en gryde og sættes til at trække et køligt sted.
På dagen:
Rosiner og gin sættes til at trække i en lille skål med film over
Æblemost og alle de skønne krydderier koges op og simrer 10 min.
Krydderier sies fra
Ekstrakten blandes med hvidvin, og varmes op, tages af varmen før det koger
Gin, rosiner og mandler tilsættes
Hældes på høje glas, pyntes af med frisk rosmarin
Serveres rygende varmt
Opskriften giver 6 store glas

Leave a Reply