Tunmousse

Lækker og nem tunret, nok til 6 personer
Kan med fordel laves dagen i forvejen...
Serveres med et lækkert flute

2 dåser tun i vand
1 fintrevet løg
1 ½ dl. creme fraiche
4 blade husblas
1 ½ dl. piskefløde
Saft af 1 citron
En stor håndfuld frisk dild
Salt og peber

Evt. rød el. sort kaviar

Pynt
Rejer, grønt, citrus m.m.

Husblas lægges i blød i koldt vand

Fløde piskes til skum

Vandet fra tundåsen hældes fra
Tun puttes i en ny skål
Løget fintrives ned til tun
Kør med håndmikseren i skålen, så tun findeles
Citron, salt, peber og creme fraiche piskes med

Vrid vandet fra husblas og smelt det over vandbad
(tilsæt gerne lidt citron når det er husblassen er smeltet)
Hæld den smeltede husblas i tunblandingen og pisk godt rundt

Tilsæt friskhakket dild og rør

Vend flødeskum i tunblandingen

Smag til med salt/peber

Tunblandingen hældes i en form beklædt med husfilm
Sættes på køl til dagen efter

Pyntes inden servering

Leave a Reply