Lækker og nem tunret, nok til 6 personer
Kan med fordel laves dagen i forvejen...
Serveres med et lækkert flute
2 dåser tun i vand
1 fintrevet løg
1 ½ dl. creme fraiche
4 blade husblas
1 ½ dl. piskefløde
Saft af 1 citron
En stor håndfuld frisk dild
Salt og peber
Evt. rød el. sort kaviar
Pynt
Rejer, grønt, citrus m.m.

Husblas lægges i blød i koldt vand
Fløde piskes til skum
Vandet fra tundåsen hældes fra
Tun puttes i en ny skål
Løget fintrives ned til tun
Kør med håndmikseren i skålen, så tun findeles
Citron, salt, peber og creme fraiche piskes med
Vrid vandet fra husblas og smelt det over vandbad
(tilsæt gerne lidt citron når det er husblassen er smeltet)
Hæld den smeltede husblas i tunblandingen og pisk godt rundt
Tilsæt friskhakket dild og rør
Vend flødeskum i tunblandingen
Smag til med salt/peber
Tunblandingen hældes i en form beklædt med husfilm
Sættes på køl til dagen efter
Pyntes inden servering

