Gratinerede muslinger

1 kg. blåmuslinger
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
½ tsk havsalt
1 spsk. olivenolie
1 bundt frisk dild
1½ dl. tør hvidvin
50 g. smør
2 dl. rasp
(lav det lidt groft af et dagsgammelt brød)
100 g. parmesanost

Rens dine muslinger for "skæg" og andre urenheder
Bank muslingerne let på bordet, hvis de er åbne, hvis de lukker sig,
så er de fine, hvis ikke de lukker, så smid dem ud.
Sæt din ovn på gril.
Klargør din dild, - tag toppene fra og hak dem fint, og læg dem til side,
hak stilkene igennem et par gange.
Pil og hak løget, pil hvidløgene og giv dem et tryk med skæftet af kniven
Steg løgene i olie sammen med dildstilke og salt i en stor gryde.
Hæld vin ved, og lad det koge op.
Tilsæt muslinger, og lad dem koge med i 4 minutter under låg, til de har åbnet sig
(Vigtigt! Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen).
Imens bruner du smørret i en lille gryde, og tilsæt rasp og finthakket dild (gem lidt til pynt).
Lad det stege et par minutter, til det har taget lidt farve.
Åbn muslingerne helt, og anret dem på et fad.
Fordel raspblandingen over muslingerne.
Riv osten over, og gratinér muslingerne under grillen i ovnen, til osten er smeltet.
Pynt med dild og servér
Du kan gemme muslingefonden til fx en suppe

Leave a Reply