Ingefærshot med gurkemejerod

ingefaershot

200 g. øko ingefærrødder

50 g. øko gurkemejerod

2 øko citroner

2 l. vand

2 spsk. sukrin

4 sorte peberkorn

2 grønne øko æbler

Rengør rødderne og skær dem i skiver.
(Hvis du ikke har øko, så husk at skræl dem)

Skral citronskallen tyndt, undgå så godt du kan det hvide.
Citronen halveres og presses, og saften gemmes.

Rødder, citronskal, sukker, peberkorn og vand bringes i kog i en gryde.

Koges 45 min.

Gryden tages af varmen og køler af med ingredienserne.

Når væsken er helt afkølet, sies ingredienserne fra og citronsaften tilsættes.

Skær de grønne æbler i tynde skiver og læg dem i din rene beholder,
hæld din ingefær/gurkemeje-shot over og stil det på køl.

Nydes koldt i et shot-glas,
hver morgen i de kolde måneder... 

Fif...
Det aktive stof i gurkemejeroden, curcumin,
er fedtopløseligt, så spis noget fedtholdigt sammen med,
fx  nogle lækre nødder...
Du kan også tilføre væsken et par dråber kokosolie...

Leave a Reply