50 g. smør
4 dl. mælk
25 g. gær
1 tsk. havsalt
3 tsk. rørsukker
1 æg
550-600 g. hvedemel
Vand til pensling
Sesamfrø
Smelt smør i en kasserolle, tilsæt mælk og lad det blive lunt
Hæld væsken i en skål,
og rør gæren ud heri
Tilsæt herefter æg, sukker og salt
Tilsidst tilsættes hvedemel, lidt ad gangen,
til dejen er fin og klar til æltning på et meldrysset bord.
Æltes godt igennem og hviler under klæde i ca. 1 time
Formes til boller, mine er ca. 110 g. stk, og der bliver til 11 stk. Giv bollerne er let tryk med vædede fingre, så de bliver "flade" (se videoklip)
Hæver 1-1 1/2 time under et fugtigt klæde
Pensl bollerne med vand
Drys med sesam, eller nigellafrø
Bages på 200 grader i ca. 15 min.
Store, lækre og luftige