Burgerboller

50 g. smør

4 dl. mælk

25 g. gær

1 tsk. havsalt

3 tsk. rørsukker

1 æg

550-600 g. hvedemel

Vand til pensling

Sesamfrø

 

Smelt smør i en kasserolle, tilsæt mælk og lad det blive lunt

Hæld væsken i en skål,
og rør gæren ud heri

Tilsæt herefter æg, sukker og salt

Tilsidst tilsættes hvedemel, lidt ad gangen,
til dejen er fin og klar til æltning på et meldrysset bord.

Æltes godt igennem og hviler under klæde i ca. 1 time

Formes til boller, mine er ca. 110 g. stk, og der bliver til 11 stk. Giv bollerne er let tryk med vædede fingre, så de bliver "flade" (se videoklip)
Hæver 1-1 1/2 time under et fugtigt klæde

Pensl bollerne med vand
Drys med sesam, eller nigellafrø

Bages på 200 grader i ca. 15 min.

 

Store, lækre og luftige

 

Leave a Reply