1 spsk. olie
1 stort løg
1 hvidløg
500 g. jordskokker
350 g. kartofler
4 kviste timian
1 l. hønseboullion
1/2 dl. tør hvidvin
2 dl. fløde
1 porrer
1 pakke bacon
Skræl jordskokker og kartofler, og del dem ud i halve/kvarte, alt efter størrelser
Hak løg og hvidløg groft
Løg, hvidløg, jordskokker og kartofler svitses i olie og lidt salt
Tilsæt boullion og timian, og lad suppen koge 1/2 time
Tag timian-grenene op, og blend suppen til en cremet konsistens
Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt hvidvin, lad det simre et par minutter og tilsæt fløden og fint snittet porrer.
Lad suppen koge op, husk at røre jævnligt
Smag til med salt og peber
Serveres med sprødstegt bacon og flutes
Prøv dette lækre Flutes - enten med blandede meltyper, eller som et almindeligt hvedemels flutes...