Jordskokkesuppe

1 spsk. olie

1 stort løg

1 hvidløg

500 g. jordskokker

350 g. kartofler 

4 kviste timian

1 l. hønseboullion 

1/2 dl. tør hvidvin

2 dl. fløde

1 porrer

1 pakke bacon

 

Skræl jordskokker og kartofler, og del dem ud i halve/kvarte, alt efter størrelser

Hak løg og hvidløg groft

Løg, hvidløg, jordskokker og kartofler svitses i olie og lidt salt

Tilsæt boullion og timian, og lad suppen koge 1/2 time

Tag timian-grenene op, og blend suppen til en cremet konsistens

Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt hvidvin, lad det simre et par minutter og tilsæt fløden og fint snittet porrer.

Lad suppen koge op, husk at røre jævnligt

Smag til med salt og peber 

 

Serveres med sprødstegt bacon og flutes 

 

Prøv dette lækre Flutes - enten med blandede meltyper, eller som et almindeligt hvedemels flutes... 

 

Leave a Reply