Hokkaidosuppe

1 hokkaidogræskar
2 gulerødder
1 løg
4 cm frisk revet ingefær
2 cm frisk revet gurkemejerod
4 fed hvidløg
1  chili
Skal og saft fra 1 øko appelsin
2 dl. hvidvin
8 dl. vand
1 terning kyllingbouillon
2 dl. piskefløde
Salt og peber
Vask og del hokkaidoen over i to
Skrab kernerne ud med en ske
(vask kernerne, tør dem og rist dem, drys med havsalt)
Skær hokkaidoen ud i mindre stykker
(Du kan fint bruge skallen, hvis du har købt en øko)
Skræl gullerødder og skær dem i stykker
Pil og hak løg/hvidløg
Løg/hvidløg sauteres i bunden af en gryde med et drys salt,
Appelsinskal, gurkemejerod og revet ingefær sauteres med i et par min.
Tilsæt hvidvinen og lad det smire ind til det halve
Hokkaido og gulerod kommes i gryden med vand/bouillon og appelsinsaft
Lad hele mulevitten småkoge i ca. 20-30 min.
Kogevandet/væsken sies fra i en skål og gemmes
Ingredienserne blendes til en blød og ensartet masse.
Kogevandet tilsættes de blendede grøntsager
(hold lidt igen, alt efter hvor tyk du ønsker suppen)
Giv suppen et opkog
Og tilsidst tilsættes fløden, som runder suppen af
Smag nu til med salt og peber
(evt en lille sjat af hvidvinen)
Pyntes af med det du har lyst til,
prøv fx ristede og saltede græskarkerner og små honningristede æbletern,
et scoop creme fraiche, eller som på billedet en krydderolie og urt
!BEMÆRK!
Hvis du laver suppen dagen i forvejen, vær da opmærksom på, at suppen trækker, og smagene dermed vil blive stærkere,
- pas derfor på med chilien - også hvis du laver en større portion!

 

 

2 Thoughts to “Hokkaidosuppe”

  1. Annette Pedersen

    Duften hænger stadig i køkkenet her en time efter vi har nydt Trines lækre Hokkaidosuppe .
    Sikke en fantastisk dejlig smagsoplevelse og en suppe med rette konsistens . Vi serverede et lækkert ciabattabrød med rosmarin dertil , , og en tomatpesto .
    Vi giver 10 stjerner for opskriften

    1. Trine

      Tak for de flotte ord ❤
      Det glæder at høre, at suppen faldt i Jeres smag. Vi er også ret vilde med den herhjemme

Leave a Reply