Schnitzel

4 kalvefileter (af kalveinderlår)

1 pose Knorr Wiener Schnitzel krydderi
(Eller lav en blanding af rasp, salt og paprika)

Smør til stegning

 

500 g. kartofler

2 spsk. olivenolie

Salt og  peber

 

Ærter

Persille

Citron

Ansjosfileter

Frisk revet peberrod

Kapers

Kartofler skrælles og skæres i mindre stykker
Bland kartoflerne med olie i et ildfast fad og drys med
salt og peber, evt. andre tørrede krydderier du kan lide.
Steges i ovnen på 190 grader i ca. 45 min.

Bank filetter flade med håndryggen,
sørg for de bliver ens tynde, uden at der går hul.
Dup dem med køkkenrulle
Vend filetterne i krydderiblandingen

Smelt smør på panden, lad det komme op at bruse,
og steg dem ved middelvarme, omkring 3 minutter pr. side
De skal blive gylden brune.
Læg dem i et fad, sæt stanniol over og hold dem varme i ovnen, til du er klar med resten.

Giv ærter et hurtigt opkog i lidt vand,
si vand fra og vend dem derefter i friskhakket persille.

Server schnitzlerne med ansjosfileter, peberrod, kapers og citron.

I vores familie går vi all in på smørret i denne anledning, 
- vi smelter lidt smør ved siden af til en smørsovs,
hvis humøret er til det,
kan der også vendes en klat smør i æter og persille.

Leave a Reply