Osso Bucco (Tuttu-bucco)

1.5 kg. skiver af rensdyr- kalve- eller okseskank

Fedtstof til stegning
Salt og friskkværnet sort peber

2 store løg
1 gulerod
2,5 dl. rødvin
1 ds. hakkede tomater
1 dl. vand + 1 terning bouillon
6 laurbærblade
4 fed hvidløg

1-2 spsk. Paprika
1 tsk. Cayennepeber
2,5 dl. fløde
Maizena

2 tomater
2 forårsløg
Frisk persille

 

Skær et lille snit i senen omkring kødskiverne, så kødet ikke krøller sammen under tilberedningen

Brun kødet på begge sider i fedtstof på en pande
Kom kødet på en tallerken og krydr med salt og peber når det er brunet

Skræl guleroden, pil hvidløg og pil løgene og skær i kvarte

Hæld dåsen med tomater ned i din støbejernsgryde,
læg løg, hvidløg, gulerod, rødvin, vand, bouillon og laurbærblade ved
Det brunede kød lægges ovenpå

Lad det hele simre svagt i gryden under låg i ca. 2 timer

Kødet tages op, og væsken hældes igennem en si og tilbage i gryden, hvor det koges ind i 5-10 min.
Tilsæt paprika, cayenne og fløde
Jævn saucen til rette konsistens og smag saucen til med salt og peber
Tomater skæres i mindre firkanter og røres ind i saucen

Læg kødet tilbage i gryden, drys snittet forårsløg henover,
lad det simre ca. 30 min.

Drys med frisk hakket persille og server med ris eller kartoffelmos

Leave a Reply