Ølbraiserede svinekæber

750 g. svinekæber

2 store løg

4 gulerødder

2 pastinak

Smør til bruning

1 flaske mørk øl

1-2 spsk. tomatpuré

1 bundt persille

2 dl. fløde

Jævning/majsstivelse

Salt og friskkværnet peber

Svinekæberne afpudses for sener og fedt

Løg pilles og hakkes groft

Gulerødder og pastinak skrælles, og skæres dem i lidt mindre stykker

Brun kæber godt af i lidt smør, læg dem til side, og brun grønsagerne. 

Kom svinekæberne tilbage i gryden, tilsæt øl og kog op.

Læg låg på gryden, og sæt gryden i ovnen ved 175°C i ca. 1 1/2 time, til kæberne er møre. 

Tak gryden tilbage på komfuret, tilsæt tomatpuré og hakket frisk persille,  lad retten samle sig et par minutter

Tilsæt fløde, lad det simre et par minutter,
og jævn evt. skyen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.

Smag til med salt og peber, og server med kartoffelmos.

Leave a Reply