Ølbraiserede svinekæber 750 g. svinekæber 2 store løg 4 gulerødder 2 pastinak Smør til bruning 1 flaske mørk øl 1-2 spsk. tomatpuré 1 bundt persille 2 dl. fløde Jævning/majsstivelse Salt og friskkværnet peber Svinekæberne afpudses for sener og fedt Løg pilles og hakkes groft Gulerødder og pastinak skrælles, og skæres dem i lidt mindre stykker Brun kæber godt af i lidt smør, læg dem til side, og brun grønsagerne. Kom svinekæberne tilbage i gryden, tilsæt øl og kog op. Læg låg på gryden, og sæt gryden i ovnen ved 175°C i ca. 1 1/2 time, til kæberne er møre. Tak gryden tilbage på komfuret, tilsæt tomatpuré og hakket frisk persille, lad retten samle sig et par minutter Tilsæt fløde, lad det simre et par minutter, og jævn evt. skyen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber, og server med kartoffelmos.