Chili con carne

2 grofthakkede løg

3 hvidløg

2 gulerødder

500 g. hakket oksekød

1 tsk. spidskommen

1 spsk. chilipulver

1 spsk. oregano

3 chilier

1 hel stang kanel

1 dåse hakkede tomater

1 dåse bønner

1 rød peberfrugter

1 spsk. rødvinseddike

Salt og peber

 

Tilbehør:

Ris, eller tortillas

Forårsløg

Creme fraiche

Løg groft hakkes

Gulerødder skrælles og skæres i små firkanter

Hvidløg presses

 

Svits løg, hvidløg, gulerødder i en gryde med olie og lidt salt.

Tilsæt oksekød og brun det af

Bland krydderier, chili og kanelstang i, svits kort af og tilsæt tomater

Hæld en lille sjat mælk i tomatdåsen, og skyl det sidste tomatjuice med i gryden

Lad retten simre under låg i ca. 30-45 min. - Spæd evt. til med bouillon undervejs

 

Skær peberfrugt i tern, og tilsæt i gryden sammen med bønnerne, lad det simre i et par minutter

Smag til med rødvinseddike, salt og peber.

 

Leave a Reply