Lækker mild indisk ret, beregnet til 4 personer
Kyllingen marinerer natter over i yoghurt og krydderier
Serveres med ris og Naan Brød
Marinade
5 fed hvidløg
1 løg
3 cm. frisk revet ingefær
1 dl. yoghurt naturel
1 spsk. chilisalt
2 spsk. citronsaft
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. paprika
½ tsk. spidskommen
½ tsk. sort peber
½ tsk. kanel
2 drys muskat
2 drys cayennepeber
1 håndfuld frisk koriander
700-800 g kyllingeoverlår
Marinaden,
klar til at forene sig med kyllingestykkerne det næste døgn
Sovs
3 løg
4 fed hvidløg
3 cm. frisk revet ingefær
1 frisk rød chili
1 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. stødt spidskommen
2 dl. hønsebouillon
250 g. hakkede tomater
2 spsk. citronsaft
100 g. smør
1 dl. fløde
Ingredienser til sovsen, klar til at komme i gryden
Topping
100 g. ristede cashewnødder
1 bundt frisk koriander
Tilbehør
Basmati ris
Naan Brød
Dagen før servering:
Alle ingredienser til marinaden blendes til en ensartet konsistens
Marinaden hældes over kyllingestykkerne i en pose som lukkes, sørg for at marinaden dækker alt kylling
Stilles på køl
På dagen
Kylling tages op af marinaden og stegs på en varm pande med olie,steges på begge sider, så stykkerne bliver brunet af
Sovsen,
Løg, hvidløg, ingefær, chili + krydderier og ½ dl af bouillonen hakkes i minihakkeren, - kør det et par hurtige omgange (det skal ikke blive til en mos)
Smør smeltes i en støbejernsgryde, løgmassen hældes i og ristes grundigt
De hakkede tomater, resten af bouillonen og resten af marinaden fra kyllingen tilsættes og koges godt igennem
Læg kyllingestykkerne ned i støbejernsgryden og lad retten simre i ca. 50 minutter, under låg.
Rist cashewnødderne på en tør pande til de bliver gyldne, - tag dem af den varme pande og stil dem til side
Koriander skyldes grundigt og hakkes groft, - stilles til side
Ris koges efter posens anvisning, ca. 20 min før kyllingen er færdig
Hvis du også skal servere naanbrød til, er det nu du skal bage dem