Blåmuslinger – hvidvinsdampede

1 kilo friske blåmuslinger
Olie til sautering
4 fed hvidløg
1 løg
2 dl. hvidvin
½ dl. fløde
Salt og peber
Frisk persille
Citron

 

Gennemgå og rens blåmuslingerne under hanen og fjern “skægget”
- muslingerne skal være lukkede!
De der er åbne, skal lukke sig, når de bankes mod bordpladen
Hvis de forbliver åbne, vil sige at de er døde eller ødelagte, og de smides ud!

Du kan evt. stille de rensede muslingerne i koldt vand natten over,
drys nogle havregryn henover, - det trækker det værste sand ud...
Skylles igennem og fri for havregryn, inden du starter dampningen

Skær løg i tern
Hvidløg knuses med knivskaftet

Den store gryde varmes godt op med olie, hvori løg og hvidløg kort svitses med lidt salt

Tilsæt blåmuslingerne sammen med frisk persille og hvidvin

Læg låg på, og lad muslingerne dampe i ca. 5 min., til de åbner sig

Tilsæt evt. fløde, samt salt og peber

Vend rundt i muslingerne, og varm igennem et par minutter

Serveres i dybe tallerkner med lunt brød, drysset med frisk persille og friskpresset citron

OBS: Muslinger, der ikke har åbnet sig ved dampningen, skal kasseres!

 Servers retten med et lækkert lunt flutes

Leave a Reply