Pandekager – lækre og sprøde

300 g. mel
4 dl. mælk
3 æg
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
 1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. kardemomme
1 dl. øl

Margarine til stegning

Æg og mælk piskes sammen i en skål

Alle de tørre ingredienser blandes sammen og tilsættes

Røres godt, hvis du ønsker en lidt sprødere pandekage, så er det nu du skal tilsætte øllet

Dejen sættes på køl, gerne i en times tid

Rør dejen igennem inden du skal bruge den

Opvarm din pande, tilsæt en klat margarine, lad den smelte
Hæld lidt af dejen midt på den varme pande, drej den hurtigt rundt,
så dejen flyder ud til et tyndt lagt

Pandekagen vendes, når den er stivnet

Pandekagerne steges og stables,
holdes varme under stanniol, og evt i en varm ovn på ca. 125 grader

Leave a Reply