Dagen før:
Smørcreme:
1 dl vand koges med 120 g. sukker
Når sukkeret er opløst i vandet stilles det på køl til dagen efter
På dagen:
Kagen:
3 æg + 1 æggehvide
125 g. sukker
1 spsk. kardemomme
1 spsk. kanel
1 spsk. stødt nelliker
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. bagepulver
75 g. kartoffelmel
Smørcreme:
150 g. blødt smør
1 tsk. vanilje
Saft + skal fra en øko appelsin
+ sirup fra dagen før
Kagen:
Æg og sukker piskes luftigt med alle krydderierne
Kartoffelmel og bagepulver sigtes i sukker-æggemassen og vendes deri
Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir
Bages i ca. 8 min. ved 200 grader varmluft
Læg et vådt viskestykke henover og lad kagen køle af
Smørcreme:
Sirup, som har stået natten på køl, piskes LÆNGE med helt blødt smør, vanilje og appelsin
Pisk til du har en luftig masse, som kommer lige efter "røræg-stadiet"
Rouladen:
"Trim" evt. kagen med en skarp kniv, så den får flotte kanter
Smørcremen smøres på den afkølede kage,
der rulles sammen på den lange led.