Krydder roulade med (verdens bedste) smørcreme

Dagen før:

Smørcreme:
1 dl vand koges med 120 g. sukker
Når sukkeret er opløst i vandet stilles det på køl til dagen efter

 

På dagen:

Kagen:

3 æg + 1 æggehvide

125 g. sukker

1 spsk. kardemomme

1 spsk. kanel

1 spsk. stødt nelliker

1 tsk. stødt ingefær

2 tsk. bagepulver

75 g. kartoffelmel

Smørcreme:

150 g. blødt smør

1 tsk. vanilje

Saft + skal fra en øko appelsin

+ sirup fra dagen før

 

Kagen:

Æg og sukker piskes luftigt med alle krydderierne

 

Kartoffelmel og bagepulver sigtes i sukker-æggemassen og vendes deri

Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir

 

Bages i ca. 8 min. ved 200 grader varmluft

Læg et vådt viskestykke henover og lad kagen køle af

 

Smørcreme:

Sirup, som har stået natten på køl, piskes LÆNGE med helt blødt smør, vanilje og appelsin
Pisk til du har en luftig masse, som kommer lige efter "røræg-stadiet"

 

Rouladen:

"Trim" evt. kagen med en skarp kniv, så den får flotte kanter

Smørcremen smøres på den afkølede kage,
der rulles sammen på den lange led.

 

Drysses med sigtet flormelis

Leave a Reply