185 g. øko hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 nip salt
1 tsk. kanel
½ tsk. ingefær
3/4 tsk. muskat
3/4 tsk. nelliker
100 g. smør
110 g. sukker
100 g. brun farin
(eller mørk muscovado sukker)
1 stort æg
½ tsk vaniljeekstrakt
75 g. græskarpuré
(Opskrift findes her - klik)
Ovnen varmes op til 180 grader varmluft
Start med at afveje mel, bagepulver, bagepulver, salt, kanel, ingefær, muskatnød og nelliker, og hæld det i en skål, som sættes til side.
Dernæst piskes smør, sukker og farin i en anden skål med en elektrisk mixer, tilsæt ægget og pisk til det bliver lyst og fluffy.
Vend herefter vanilje og græskarpuré i med en drejskraber
Til sidst vendes melblandingen i med drejskraberen
Sæt dejen på beklædte bageplader med 1-1½ spsk. på de tilberedte bageplader
Bages i ca. 20 minutter, til kagerne bliver gyldne og lidt brunet rundt om kanterne
Lad kagerne hvile i et par minutter på bagpladerne, og sæt dem derefter til afkøling på en rist
Nydes gerne lune til en god kop the
Vil du lave disse halloween cookies til vampyr-tænder, så del kagerne over i halve lige når du tager dem ud af ovnen
Mens kagerne køler af,
smutter du en lille håndfuld mandler og deler den til splitter (hjørnetænder),
rør lidt flormelis sammen med rød frugtfarve (blod),
og deler et par store skumfiduser ud til små firkanter (tænder)
Når kagerne er kolde limer du med glasuren tænderne fast på den ene cookie-del, limer hjørnetænder på og lægger en stribe glasur på top-cookien, som forsigtigt presses ned over, så du får en vampyr-mund