Grønlandsk kage

100 g. smør

2,5 dl. mælk

25 g. gær

100 g. sukker

125 g. rosiner

1 tsk. salt

450 g. hvedemel

Evt. 50 g. sukater og lidt hakket cocktailbær

Pynt: Perlesukker

Smelt smør i en gryde.

Hæld mælken deri, og lad det varme til det bliver lunken.

Sukker, rosiner og salt kommes i (evt. også sukater/cocktailbær)

Gæren smuldres i væsken og røres ud.

Melet æltes i væsken.

Dejen hæver under et klæde i ca. 1 time

Slå dejen ned og form til et aflangt brød.

 

Stil brødet til efterhævning i ca. 1 time

 

Pensl med kaffe og drys med perlesukker

 

Kagen bages ved 200 grader i ca. 30 – 40 minutter

Lad kagen køle af på en bagerist

 

Skæres i skiver og nydes med koldt smør på.

Leave a Reply