Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage Lækker kage/dessert til 6 personer

Æblemos
8 æbler
½ dl. vand
1 ½ dl. sukker
En tynd strimmel af en
citron, eller lime
Korn af 1 vaniljestang
Æblekagerasp
2 spsk. smør til stegning
3,5 dl. rasp
2 spsk. sukker
150 g. knuste makroner
Pynt
2,5 dl. piskefløde
Evt. ribsgelé

Æblemos
Skræl æblerne og skær dem i mindre firkanter
Æbler, vand, sukker, korn skrabet ud af en vaniljestang + stangen, samt
en tynd skive citronskral (uden det hvide) sættes stille og roligt i kog i en gryde
Æblerne simres møre, omkring 20 min.
Tilsæt lidt mere vand undervejs, hvis æblerne koger tørre
Mos evt æblerne med en gaffel, hvis de ikke er kogt helt ud, og du ikke vil have en grov mos.
Tag citronskal fra og smag evt til med lidt mere sukker
Hvis du laver mosen et par dage i forvejen, så opbevares mosen i en tæt bøtte i køleskabet;
lad endelig vaniljestangen ligge med i bøtten, og tag den fra, når du skal samle æblekagen
Æblekagerasp
Smelt smørret på en pande
Tilsæt sukker og rasp
Varm det godt igennem i ca. 3-5 min - pas på med for høj varme, så kan det brande på
Blandingen bredes ud på bagepapir og køler af
Knus makronerne og bland dem med raspen
Æblekageraspen kan også laves i rigtig god tid, du opbevarer det i en tætsluttet bøtte,
i et skab/skuffe
Samling af æblekagen
Halvdelen af æblemosen lægges i din serveringsskål,
æblekageraspen lægges ovenpå og resten af æblemosen lægges ovenpå
Fløden piskes til skum og fordeles på toppen.
Pynt evt også med små klatter af ribsgelé
Sættes på køl til servering, gerne 1 times tid,
eller mere...

Gammeldaws æblekage

Leave a Reply