Dejen:
2,5 dl. mælk
1 æg
80 g. sukker
1 tsk. kardemomme
1 nip salt
25 g. gær
500 g. hvedemel
100 g. stuetempereret smør
Fyldet:
50 g. stuetempereret smør
40 g. sukker
1-2 spsk. kanel
Pensling:
1 sammenpisket æg
1 tsk. mælk
Pynt:
Perlesukker
Varm mælken op til den bliver lillefingervarm, rør gæren ud heri
Pisk æg sammen med en gaffel i en skål.
Tilsæt sukker, kardemomme og den lune mælk.
Hæld det meste af melet i og ælt dejen godt, gerne med en håndmikser
Tilsæt til sidst smør i små klatter mens du fortsætter med at ælte dejen, arbejd smørret ind i dejen.
Strøg resten af melet ovenpå dejen og lad den hæve et lunt sted i 1 time
Imens dejen hviler laves remoncen/fyldet af blødt smør, sukker og kanel, som blandes godt sammen
Del dejen i to og rul den ene klump dej ud til en firkant, ca. 30 x 30 cm., hvor halvdelen af remoncen smøres på.
Gentag processen med den anden klump dej.
Rul dejen stramt sammen til en lang pølse og skær rullen i skiver på skrå, så du får trekantformede skive
Trekant skivene skal du lade stå oprejst (de lægges altså ikke ned på siden om du gør med almindelige kanelsnegle)
Brug nu bagsiden af en kniv, læg den midt på toppen og pres forsigtigt ned, så den deles halvvejs ned igennem
Sætsneglene på bagepapirbeklædt bageplade, og lad dem efterhæve i 20 min.
Pensle med æg som er let pisket sammen med lidt mælk og dry, med rund hånd, perlesukker over dem
Sættes midt i ovnen ved 225°C i ca. 10-15 min, eller til de har fået gylden farve
Serveres lune og med en god kop kaffe