Citrustærte

Den franske Citrontærte, eller Tarte au Citron er så lækker og så frisk!
Denne her er også lavet med lime, og har derfor fået navnet Citrustærte

Mørdej
250 g mel
170 g smør
60-70 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
æg
1 knivspids  salt

Citrus-creme
øko citron, skallen heraf og citruskødet i fileter
2 øko lime, fileter
100 g sukker
æg
æggeblommer
2 dl fløde

Italiensk marengs
æggehvider
200 g sukker
1 dl vand

Mørdej
Smør smuldres i melet sammen med flormelis, vaniljesukker og salt.
Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt - den skal ikke æltes.
Dejen hviler en times tid i køleskabet.
Tænd ovnen på 220 grader
Dejen bages "blindt" - læg et stykke bagepapir over dejen og fyld formen med fx tørrede kikærter,
dermed undgår du at dejen hæver op.
Bages i ca. 14-16 min. Bagepapir + kikærter fjernes og tærten får fem minutter mere.

Citruscreme
Citrusfileterne, fintrevet skal, sukker, æg og æggeblommer blendes
Fløden tilsættes og blandes med.
Hæld cremen i tærtebunden og bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter, eller til cremen har sat sig.

Lad tærten køle af.

Italiensk marengs
Sukker kommes i en gryde sammen med vandet.
Koges til det er klart og lidt som en tyktflydende sirup.
Hviderne piskes til skum, hvorpå den kogende sukkerlage lidt efter lidt tilsættes, mens der piskes.
Bliv ved med at piske til marengsen er kølet lidt af.

Marengsen kommes i en sprøjtepose.

Sprøjt tærten med marengsmassen.

Tærten sættes tilbage i ovnen under grill, dette til marengsen er let gylden.

Leave a Reply