Kiksebund
200 g. digistive el. bastogne
75 g. smeltet smør
Cheesecakefyld
250 g. mascarpone
2 dl. fløde pisket til skum
75 g. flormelis
150 g. hvid chokolade
3 blade husblas
Saft af 2 citroner
Lakridsgelé
50 g. lakridssirup
50 g. vand
2 blade husblas
Pynt
1 øko citron i tynde skiver, tørret
Bund:
Kiks blendes fint
Smør smeltes og røres i de blendede kiks
Kiks lægges og jævnes rundt i bunden af din form, og stilles på køl.
Cheesecreme:
Husblas udblødes i koldt vand
Rør mascarponen blød med flormelis
Chokoladen smeltes over vandbad
Husblas vrides let for vand og smeltes ned i den varme chokolade, citronsaft tilsættes og chokolademassen vendes i mascarponen
Pisk fløden til skum
Vend flødeskum og mascarponemassen sammen
Cheesecremen fordeles ovenpå kiksebunden, og sættes på køl, min. 4 timer.
Lakridsgelé
Husblas udblødes i koldt vand
Lakridssirup og vand blandes
Husblad smeltes over vandbad og røres i siruppen, som hæles ovenpå cheesecremen, stilles på køl til toppen har sat sig
Pynt
Skær en øko citron i tynde skiver, tør skiverne ved 100 grader, almindelig ovn, ca. 3 timer