Æbletærte med saltkaramel

Crumbledej:
250 g. mandelmel
60 g. kokosolie
3 spsk ahornsirup
1 tsk vaniljeekstrakt
1/4 tsk havsalt 

25 g. hakkede valnødder 

Æblefyld:
4 skrællede og hakkede æbler
3 spsk kokosnødsukker
1 spsk kartoffelmel
2 tsk æblecidereddike
1 tsk kanel 

Salttkaramel:
50 g. sukker
20 g. smør
0,5 dl. fløde
1/4 tsk. havsalt

Forvarm ovnen til 150 grader

Beklæd en lille firkantet bageplade/form med bagepapir.

I en skål blandes alle ingredienser, undtagen hakkede valnødder, til Crumble-dejen.
Bland med fingrene, indtil du får en sammenhængende dej.
Tag en dl. af blanding fra i en anden skål og bland med hakkede valnødder. Dette skal gemmes til drys til sidst.
Læg Crumbledejen ned i bagepladen og tryk den jævnt ud i bageformen.

Bages i 8-10 minutter, til den er gylden.

Lad den køle af, mens du laver æblefyldet.

Bland alle ingredienser til æbletærtefyldet i en skål og rør til du har en ensartet æblemasse.

Hæld æbletærtefyldet over den letafkølet  bagte kage, og drys derefter et jævnt lag af valnædde-smuldret.

Bages i 25-30 minutter, indtil æblerne er bløde og smuldrer laget er gyldent.

Afkøles i 15 minutter, mens du laver den saltede karamelsauce.

Varm sukker op i en lille tykbundet gryde, på middelvarme, det skal smelte, uden at brænde.

Bland smør i, det kan sprutte lidt...
Lad det simre i ca. 10 minutter, skru lidt ned for varmen.

Hæld langsomt piskefløden i, mens du rører rundt og lad det koge op igen, i ca. 4 minutter.

Tag gryden af varmen og bland havsaltet i.

Tærten skæres i små firkanter, og dryppes med saltkaramel.

Opbevar i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 5 dage.