Forvarm ovnen til 150 grader
Beklæd en lille firkantet bageplade/form med bagepapir.
I en skål blandes alle ingredienser, undtagen hakkede valnødder, til Crumble-dejen.
Bland med fingrene, indtil du får en sammenhængende dej.
Tag en dl. af blanding fra i en anden skål og bland med hakkede valnødder. Dette skal gemmes til drys til sidst.
Læg Crumbledejen ned i bagepladen og tryk den jævnt ud i bageformen.
Bages i 8-10 minutter, til den er gylden.
Lad den køle af, mens du laver æblefyldet.
Bland alle ingredienser til æbletærtefyldet i en skål og rør til du har en ensartet æblemasse.
Hæld æbletærtefyldet over den letafkølet bagte kage, og drys derefter et jævnt lag af valnædde-smuldret.
Bages i 25-30 minutter, indtil æblerne er bløde og smuldrer laget er gyldent.
Afkøles i 15 minutter, mens du laver den saltede karamelsauce.
Varm sukker op i en lille tykbundet gryde, på middelvarme, det skal smelte, uden at brænde.
Bland smør i, det kan sprutte lidt...
Lad det simre i ca. 10 minutter, skru lidt ned for varmen.
Hæld langsomt piskefløden i, mens du rører rundt og lad det koge op igen, i ca. 4 minutter.
Tag gryden af varmen og bland havsaltet i.
Tærten skæres i små firkanter, og dryppes med saltkaramel.
Opbevar i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 5 dage.