Grøntsagspaella

1 bakke blandede svampe
10 g. smør

Svampemarinade:
2 spsk. soya
1 spsk. olie
1 tsk. rørsukker
1 tsk. rødvinseddike
1 tsk. paprika

2 spsk. olivenolie
2 gulerødder
1 stort rødløg
1 rød peberfrugt
1 tsk. hvidløgspulver
1 spsk. paprika
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. cayennepeber
Saft af en ½ citron
1 dåse hk. tomater
1 spsk. soyasauce
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
Godt med friskkværnet sort peber

3 dl arborio risottoris

6 dl grøntsagsbouillon

200 g edamamebønner
1 lille dåse majs

Evt. 1 rød chili
½ citron i skiver
1 bundt frisk persille

Bland svampemarinaden i en lille skål

Svampene renses og skæres i skiver.

Gulerødder skrælles og hakkes i fine tern

Rød peber skylles og skæres i fine tern

Løg pilles og hakkes i fine tern

Varm en stor wokgryde, eller en pande op til høj varme
Steg svampene i lidt smør, og steg indtil væsken er fordampet
Marinaden tilsættes svampene og steges med svampene et kort øjeblik
Svampe hældes tilbage i skålen

På panden tilsættes lidt olie og løg, gulerødder og rød peber svitses
Krydderierne tilsættes og brændes med et par minutter
Tilsæt risottoris og svits dem med i et par minutter.
De hakkede tomater tilføjes lad det koge op og tilsæt bouillon, citronsaften fra ½-delen af citronen, soyasauce og sukker

Lad retten simre under låg i 20-25 minutter

Edamme og majs tilsættes og retten simrer videre et par minutter

Rør halvdelen af svampene ind i paellaen
Smag til med havsalt og evt mere friskkværnet peber

Pynt med resten af svampene, frisk hakket persille og citronskiver