Sandwich
2 store æg
½ dl. yoghurt
75 g. hvedemel
½ dl. neutral olie
1 spsk. citronsaft
½ tsk. havsalt
½ tsk. sukker
1 stor håndfuld spinat
Sandwichfyld
½ pakke Philadelphia med hvidløg og urter
Laks 350 g koldrøget lakseside 4 hele, tørrede enebær 10 hele rosa peberkorn 3 spsk. creme fraiche 38% 1 bundt dild 1 spsk. dijonsennep 1 skalotteløg 1 citron, skal heraf Evt. 2 spsk. gin
Sandwich
Spinat og citronsaft blendes til en spinatpuré
Æg deles i blommer og hvider, blommerne blendes med i spinaten, til det bliver luftigt
Yoghurt og olie tilsættes også spinaten og blendes i 5 min.
Mel og bagepulver sigtes i spinaten og vendes forsigtigt ind i
Hvider og salt piskes stive, sukker tilsættes og der piskes videre i 5 min.
Hviderne vendes forsigtigt i, tag først halvdelen og dernæst den sidste halvdel.
Spinatmassen hældes i en lille bradepande, beklædt med bagepapir
Bages ved 180 grader i ca. 15 min
Laks
Skær den røgede laks i små tern med en skarp kniv.
Kom laksen i en skål og vend gin, cremefraiche og sennep i.
Dild og skalotteløg hakkes meget fint og tilsættes i lakseblandingen.
Riv citronskal (husk kun at rive det gule af skallen med, da det hvide gør smagen bitter) og tilsæt det sammen med citronsaften.
Knus enebær og rosa peber i en morter og vend det i blandingen.
Smages til med salt og citronsaft
Opbygning
Den bagte spinat afkøles (du kan fint lave den dagen før)
Deles i 12 rektangler (brug lineal)
De sættes sammen to og to med Philadelphia
Toppes mes lakseblandingen og pyntes med en kvast frisk krydderurt og evt. kaviar