Vestermølle brød

3 dl. vand2 dl. surmælksprodukt, fx A38, græsk yoghurt m.m.
50 g. gær
4 spsk. olie
1 spsk. salt
1 spsk. honning
250 g. fuldkorns hvedemel
600 g. hvedemel
50 g. solsikkekerner
50 g. græskarkerner

Gær røres ud i lunken vand, tilsat olie, salt og honning

Surmælksproduktet, kerner og fuldkornshvedemel røres med

Hvedemelet tilsættes og æltes ind i dejen lidt efter lidt

Hæver i 1 time

Dejen formes til 1 brød, som sættes på bradeplade med bagepapir

Lad brødet efterhæve ca. 45 min.

Pensel med mælk og drys evt. med lidt ekstra kerner og sigtet hvedemel

Varm ovnen op til 225 grader, reducer til 180 grader når brødet sættes ind

Bages ca. 40-45 min.

One Thought to “Vestermølle brød”

  1. […] Og her en opskrift inspireret af deres gamle opskrift på Vestermølle brødet […]

Leave a Reply