3 dl. vand2 dl. surmælksprodukt, fx A38, græsk yoghurt m.m.
50 g. gær
4 spsk. olie
1 spsk. salt
1 spsk. honning
250 g. fuldkorns hvedemel
600 g. hvedemel
50 g. solsikkekerner
50 g. græskarkerner
Gær røres ud i lunken vand, tilsat olie, salt og honning
Surmælksproduktet, kerner og fuldkornshvedemel røres med
Hvedemelet tilsættes og æltes ind i dejen lidt efter lidt
Hæver i 1 time
Dejen formes til 1 brød, som sættes på bradeplade med bagepapir
Lad brødet efterhæve ca. 45 min.
Pensel med mælk og drys evt. med lidt ekstra kerner og sigtet hvedemel
Varm ovnen op til 225 grader, reducer til 180 grader når brødet sættes ind
[…] Og her en opskrift inspireret af deres gamle opskrift på Vestermølle brødet […]