Snobrød

25 g. gær + 3,5 dl. vand
3 tsk sukker
1 tsk groft havsalt
8-9 dl. hvedemel

Luksusudgaven, + 50 g. smeltet smør (Smager fantastisk, så gør det!)

Kanelsnegle-snobrød, + 75 g. blødt smør, 75 g. brun farin og 4 tsk kanel

 

Hvis du vil lave en lidt mere luksuriøs udgave smelt da smør i en gryde, og tilsæt det til vandet.

Gæren røres ud i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt mel tilbage.

Ælt dejen godt igennem.

Dejen hæver et lunt sted i ca. 1 time.

Dejen deles i 8-10 stykker og bages på afvaskede pinde over gløder fra bål eller grill, når snobrødet lyder hult, så er det færdigt.

Kanelsnegle-snobrød

Når du har rullet din dejklump ud til en lang pølse, så tryk den let flad og læg en stribe kanelremonce midt på dejen. Du skal bruge ca. 1,5 tsk., - husk du skal ikke smørre remoncen ud på hele dejen.

Leave a Reply