Brød
3 dl. vand
25 g. gær
1 spsk. havsalt
2 spsk. olivenolie
325 g. hvedemel
150 g. tipoOO
Spinatpesto
2 store håndfulde frisk spinat
1 dl. solsikkekerner
1 fed hvidløg
1 tsk. havsalt
1 knivspids muskatnød
1 spsk. citronsaft
1 dl. olivenolie
Brød, 1. trin
Gær røres ud i lunken vand, sammen med salt og olie
TipoOO tilsættes og røres ud i væsken
Hvedemel tilsættes herefter, (hold 50 g. tilbage)
Rør dejen sammen på maskine ved laveste hastighed i 3 min
Rør herefter dejen på højeste hastighed i 10 min.
Sæt dejen til hævning i 1½-2 timer, og gå i gang med din pesto,
hvis du ikke vælger den nemme løsning med et godt købeglas
Pesto
Solsikkekerner ristes ved middelvarme på en tør pande
(Husk ikke for høj varme, så brænder de på - og det går stærkt!)
Efter ca. 4-5 min har de taget fin gylden farve
Kør alle ingredienserne i en minihakker, undtagen olie
Til sidst tilsættes olien og pestoen blendes færdig
Brød, trin 2
Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og rul ligeledes forsigtigt dejen ud,
Størrelse ca 30 x 40 cm.
Smør pestoen ud på dejen
Rul dejen forsigtigt til en pølse, - rul på den på den lange led
(Du kan evt. dele pølsen i to, så du får to mindre brød)
Skær pølsen igennem uden at skære den helt igennem i den ene ende
Twist de to ender, så du får et fint twistet brød, og put enderne ind under brødet
Læg brødet forsigtigt i en bageform beklædt med bagepapir
Lad brødet hæve i formen ca. 1 time
Sæt en ildfastskål i bunden af ovnen med vand, så brødet får damp
Bag brødet ved 200 g. varmluft, i ca. 25 min.
Her som pesto-snurrer