Brød
1 kg. øko hvedemel
6 ½ dl. lunken vand
25 g. gær
2 spsk. sukker
2 spsk. havsalt
Fyld
En god jomfru olivenolie
100 g. reven parmesan
125 g. smuldret gorgonzola
200 g. reven rød cheddar
1 håndfuld frisk basilikum
(1 håndfuld rucola er også rigtig lækkert)
Timian
Havsalt
Brød
Rør gær, salt og sukker ud i vandet
Rør/ælt melet ind i væsken
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time
Slå luften kort ud af dejen, og rul den ud i ca. 1 cm. tyk rektangel
Træk halvdelen af dejen ned i en bradepande beklædt med bagepapir, den anden halvdel skal hænge ud over
Dryp dejen med olivenolie, gnid den godt ind i dejen og læg så al ost og basilikum på den halvdel i bradepanden
Kværn med peber og salt henover og tryk ingredienserne godt ned i dejen med fingrene
Fold den anden dejhalvdel ind over og tryk den sammen hele vejen rundt, put dejkanten ind under bunden, så fyldet forsegles
Gnid overfladen med lidt olivenolie og drys lidt timian henover og et drys havsalt
Lad dejen hæve til dobbelt og bag den på 180 grader i ca. 25-30 minutter, til brødet et gyldent
Brødet skal køle af i i en halv times tid, inden det skæres i gode store stykker