Kløbenboller 75 g. smør 2,5 dl. mælk 25 g. gær 2 spsk. rørsukker God knivspids salt Et drys kardemomme 1 æg 50 g. rosiner 50 g. syltet appelsinskal 50 g. sukat 400 g. hvedemel Smør smeltes i en lille kasserolle Hæld mælken i gryden Rør gær ud i smør/mælkeblandingen Grydens indhold hældes i en skål, hvori sukker, salt, kardemomme og æg røres med i, brug en håndmikser med dejkroge Rosiner, syltet appelsinskal og sukat røres i Melet tilsætes, ælt med håndmikseren i 5 min. Dejen sættes til hævning 1-1½ time Ælt dejen igennem og form 8 boller Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapirBollerne efterhæver i 30 minutterVarm ovnen op mens boller hæver den sidste gang Bollerne pensles med kaffe Bages 12 min. på 200 grader Serveres gerne lune, med koldt smør...