Kløbenboller

75 g. smør

2,5 dl. mælk

25 g. gær

2 spsk. rørsukker

God knivspids salt

Et drys kardemomme

1 æg

50 g. rosiner

50 g. syltet appelsinskal

50 g. sukat

400 g. hvedemel

 

Smør smeltes i en lille kasserolle

Hæld mælken i gryden

Rør gær ud i smør/mælkeblandingen

Grydens indhold hældes i en skål, hvori sukker, salt, kardemomme og æg røres med i,
brug en håndmikser med dejkroge

Rosiner, syltet appelsinskal og sukat røres i

Melet tilsætes, ælt med håndmikseren i 5 min.

Dejen sættes til hævning 1-1½ time

Ælt dejen igennem og form 8 boller

Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
Bollerne efterhæver i 30 minutter
Varm ovnen op mens boller hæver den sidste gang

Bollerne pensles med kaffe

Bages 12 min. på 200 grader

Serveres gerne lune, med koldt smør...

Leave a Reply