2 gulerødder
2 spsk. surmælksprodukt
3,5 dl. lun vand, eller mælk
25 g. gær
1 spsk. honning
½ tsk. salt
1 æg
75 g. smeltet margarine
1 dl. solsikkekerner
1 dl. havregryn
1 dl. grahamsmel
8-9 dl. hvedemel
Gulerødder skrælles og rives
Revet gulerod, vand/mælk, surmælksprodukt, fx græsk yoghurt og gær røres sammen
Honning, salt og æg røres med
Smeltet margarine kommes i
Solsikkekerner, havregryn og grahamsmel tilsættes og røres godt
Tilsidst tilsættes hvedemel, lidt ad gangen,
til dejen er fin og klar til æltning på et meldrysset bord.
Æltes godt igennem og hviler under klæde i ca. 1 time
Formes og strammes op til boller,
(Hvis du laver 100 grams boller bliver der 17 stk.)
Bollerne hæver endnu 1 time under et fugtigt klæde
Pensles, og drysses evt. med solsikkekerner
Bages på 185 grader varmluft i ca. 18 min.
Afkøles på rist
Den kunstneriske værdi får jeg ikke mange point for, men smagen er perfekt.
Havde ingen solsikkekerner, så der kom græskarkerner i i stedet for.
Serveret med en rygende varm minestrone, som har småsimret et par timer, lavet på bacontern og alt godt fra grøntsagsskuffen.
Jeg er begejstret 🙂
Tak for din fine tilbagemelding – den er jeg super glad for 🙂
Så fik jeg også prøvet at bage gulerodsboller. De er super lækre, og fremover min foretrukne bolle- opskrift . Kunne jeg give karakter på en skala fra 1-10 vil de uden at blinke sprænge skalaen og få 13
Tak for de flotte ord Dejligt de falder i smag Synes også de er rigtig skønne
Bollerne er bløde lækre, og der er virkelig smag i dem. Bruger dem både som morgenboller med ost og marmelade og dejligt tilbehør til supper og salater.
Tak for den dejlige kommentar Kirsten, det er jeg rigtig glad for at høre.
Klrligst Trine