Et rigtig lækkert franskbrød, som holder sig friskt og fugtigt i flere dage!
Jeg selv foretrækker at købe økologisk, synes det giver et endnu
lækre, blødt og duftende brød...
Du får to brød ud af opskriften, og du kan med fordel fryse det ene ned.
Rigtig god bagelyst
Grød:
2 dl. havregryn
8 dl. vand
½ dl. chiafrø
½ dl. solsikkekerner
(eller dine ynglingsfrø)
3 tsk. salt
3 spsk. honning
Brød:
2-3 revne gulerødder
1 dl. ymer (eller andet surmælksprodukt)
50 g. gær
Ca. 1 kg. hvedemel
Grødens ingredienser røres samen og bringes til kog i en kasserolle,
Koges og røres i et par minutter til en god grødkonsistens
Grøden afkøles
Skræl og riv gulerødder groft på et rivejern
Reven gulerod, ymer og gær røres ud i den afkølede grød
Tilsæt herefter melet lidt efter lidt imens du ælter det godt sammen
Hæver under klæde i 45 minutter
Dejen deles til 2 franskbrød, og lægges i forme
(Du kan også lave et stort franskbrød og forme resten til boller, ca. 16 stk.)
Efterhæver 30-60 minutter under klæde
Pensl med æg
Drys evt med ekstra solsikkekerner
Franskbrødet bages ved 200 grader i ca. 35 minutter
(Hvis du har lavet boller skal de have omkring 12 min. ved 200 grader)
Det er simpelhen det bedste franskbrød jeg har bagt, selv mine børnebørn elsker det,og det er til trods for at der er kerner i.
Ih hvor lyder det bare dejligt, og tilmed at kunne glæde sine børnebørn på sund vis, så er lykken jo gjort ❤
Tak for du gav dig tid til at give respons på mit brød ☺
Kh. Trine
Hej Trine
Tak for en lækker opskrift, jeg blandede 1/2 dl hørfrø med i. Jeg kan varmt anbefale det og det smager mums når det lige bliver ristet, så skære jeg bare skiverne lidt tykkere.
Hilsen
Karina
Hej Karina, hvor lyder det dejligt med hørfrø, – det vil jeg også prøve, tusind tak for din tilbagemelding ❤️ kh. Trine
Efter jeg har prøvet dit franskbrød har jeg ni bagt den fast 1 x om ugen siden februar
Sikke en dejlig besked at få! Tusind tak… Kh. Trine