3 dl. vand
50 g. gær
2 spsk. olivenolie
2 tsk. havsalt
300 g. øko fuldkorns emmermel
200 g øko hvedemel
Pensling: vand
Rør gær ud i vandet
Tilsæt salt og olie
Bland først emmermelet i, lidt ad gangen
Dernæst hvedemelet, ligeledes lidt af gangen, til dejen er tilpas.
Ælt dejen godt igennem med røremaskine.
Rør gerne 15 min.
Lad dejen hæve i skålen under et klæde, 1/2 til 1 time
Form dejen til to flutes, og lad dem efterhæve på bradepanden i 1/2 time, under hævningen varmes ovnen op til 225 grader (varmluft)
Pensl dine flutes med vand, og lav 2 skrå snit med en skarp kniv i begge flutes, og sæt dem herefter straks i den varme ovn.
Efter 5 minutter pensles de med vand igen, og dette gentages efter yderligere 5 minutter. Hold øje de sidste 5 minutter, hvis din ovn bager hårdt, kan du lade lågen stå på klem.