1,5 kg. rødbeder
Salt
3/4 liter eddike
375 g. sukker
1 tsk. kardemomme
1 tsk. allehånde
1 spsk. peberkorn
½ stang kanel
2 spsk. hele sennepsfrø
1 spsk. hele korianderfrø
10 nelliker
2 spsk. reven peberrod
10 fed hvidløg
Timiankviste
1-2 hele røde chilier
1 stort rengjort glas,
skyllet i Atamon
Fjern blade og vask jord af de rå rødbeder
Kom rødbeder i en gryde og fyld op med vand så rødbederne lige akkurat er dækket til
Hæld salt i gryden, 1 spsk salt pr. liter vand
Kog rødbeder
Hvor lang tid dine syltede rødbeder skal koges, afhænger af hvor store rødbederne er...
Sådan ca. kogetid: store rødbeder = ca. 1 time, små rødbeder = ca. 40 min.
Hæld vandet fra de færdigkogte rødbeder, overhæld rødbederne med kontant rindende, koldt vand.
Når rødbederne er kølet af, smutter du dem (Brug fingrene til at skubbe skindet af, brug evt. plastik handsker)
Skær top og bund fra, og skær rødbederne i skiver
Rødbedeskiver lægges med hele hvidløg og timiankviste, og øverst en hel chili, i rengjort glas, skyllet med Atamon.
Lagene, bestående af eddike og sukker der skal koges op.
Tilsæt peberrod og krydderier og lad det koge med i nogle minutter.
Hæld lagene over rødbederne og sæt låg på lige så snart du har fyldt glasset op.
Lad dem stå og trække, mindst i en uges tid