Marinerede sommer kartofler

 

Helt fantastisk sommersalat, som går rigtig godt til grillet kød... Jeg har lavet den et utal af gange, både til gæster hjemme i haven, men også til en dimission med flere hundrede gæster på en handelsskole... Den er enkel og god i smag - og sådan een der altid bliver spurgt om opskrift til...

Ekstra bonus er, at du lave den i god tid! Du får tid til at nyde dagen OG sidde ude med familien/gæsterne op til maden, nyde et koldt glad hvidvin...

Prøv også disse lækre Flutes til dine sommerkartofler

 

 

Salat:

1/2 kg. nye kartofler 

150 g. haricot verts

1 bundt radiser

1 avokado

Lidt citronsaft

Sommerdressing:

1 bundt purløg

3 spsk. god koldpresset olivenolie

4 spsk. hvidvinseddike 

1 spsk. dijonsennep 

Salt

Friskkværnet peber

 

De nye kartofler koges i letsaltet vand, afkøles og pilles (brug evt rester fra dagen før)

Haricot verts dampes (de skal have bid)

Avokado skæres i mundrette bidder og dyppes med citron og saltes let

Radiser renses og skæres 

Marinaden blandes og smages til med salt og peber

Hele herligheden blandes sammen og stilles på køl, gerne et par timer før serveringen.

Hvis du gerne vil være i god tid og laver salaten fra morgenstunden, så vent med at blande avokadoen med til lige før serveringen, du kan fint gøre den klar, men bare have den til at stå i en lille skål for sig selv...

Leave a Reply