Waldorfsalat

75 g valnødder + en håndfuld til pynt
4 stængler bladselleri, i tynde skiver
3 grønne æbler
150 g grønne/blå vindruer

Dressing:
1 1/2 dl cremefraiche 18 %
1/2 dl piskefløde
1 tsk citronsaft
1 tsk rørsukker
Lidt salt og friskkværnet sort peber

Fjern det bitre i nødderne ved at hælde kogende vand over valnødderne igennem en si,
tør dem på et stykke køkkenrulle.

Skræl og skær æblerne i små tern

Rens og snit bladselleri-stængerne i tynde skiver

Halver vindruer

Hak de 75 g. valnødder groft

Vend valnødder, æbler, selleri og vindruer sammen i en skål.

Rør cremefraiche med rørsukker, salt, peber og citron
Pisk fløden til en let skum
Vend skum sammen med cremefraichen
Smag til med sukker el. citron

Vend dressingen i salaten

Pynt med hele valnøddekerner, vindruer og blade fra bladselleri

Leave a Reply