Risotto

 

 

 

Smør

1 bakke svampe, jeg har her brugt brune champignon

2 fed hvidløg

Salt

 

50 g smør

1 løg

4 dl. risottoris

1,5 dl. hvidvin

8 dl. kogende vand + 1 kyllingebouillon

En stor håndfuld friskhakket persille

Frisk revet parmesan, jo mere jo bedre...

Salt og friskkværnet peber

Rens svampe og del dem i kvarte

Pande varmes op med smør og svampe, presset hvidløg og salt svitses på høj varme i ca. 4 minutter.

Tag panden af varmen og tilsæt friskhakket persille.

 

Smør varmes op i en gryde,

Fint hakket løg + salt tilsættes. Løget skal ikke tage farve, blot blive gyldent.

Tilsæt ris og svits dem med ca. 1 min, til de bliver klare i kanten

Skru ned på moderat varme

Hvidvin tilsættes og koges ind til det halve, tilsæt nu kogende vand + bouillon terning, ca. 1 dl. ad gangen og rør godt

Fortsæt processen i ca. 15 min. til alt væske er brugt

 

Svampe og ost vendes i risottoen
Smag til med salt og peber

Leave a Reply