Ramsløg er en del af løgfamilien, ligesom almindelig løg og purløg.
Planten blomstrer i maj/juni med de fineste hvide blomster, herefter visner den ned, for så at komme frem igen i det tidlige forår.
Ramsløg er en fantastisk smagsgiver i madlavningen, jeg vil kalde det for det nordiske hvidløg.
Det er de unge blade som er de bedste, med en fin aromatisk smag af hvidløg og en snert af porre
Du kan fx find ramsløg ved Trelde Næs
De rengjordte bladene kan opbevares i en plastpose, som kan holde sig op til en uge i køleskab. Du kan også fryse ramsløg ned i tætsluttende beholder, da de afgiver smag til andre fødevarer, du skal dog være opmærksom på, at de falder sammen og ændre farve ved optøning.
Efter frysning kan du bruge ramsløgene til pesto, dressing, marinader og bagværk. Ramsløg skal opbevares
Naturens spisekammer er bare noget af det bedste, og så indeholder de smukke blade 10 gange mere C-vitamin end citroner.
Jeg har her på siden samlet nogle opskrifter, god fornøjelse...
Læs mere om ramsløg lige her
Ramsløgsalt
2 dl. groft havsalt
50 g. ramsløg blade
Sæt ovnen på 60 grader
Rengør og slyng evt. bladene i en salatslynge, ellers dup dem tørre i et viskestykke
Blend blade og salt
Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir
Tør saltet i 3-4 timer, rod rundt i blandingen ca. hver havle time
Hvis du laver halv portion, reduceres tørretiden til ca. 1½-2 timer
Her med 3 kilo salt
Ramsløgpesto
20 blade ramsløg
2 spsk pinjekerner
1 dl groftrevet parmesan (svarende til en lille cm humpel)
Saften fra 1/2 citron
3 spsk. god olivenolie
Havsalt
Rist pinjekerne let på en tør pande, de skal blot tage lidt gylden farve
Blend ingredienserne godt sammen
Smag til med salt og evt lidt ekstra olivenolie
Ramsløgsolie
200 g. ramsløg
1 liter rapsolie (neutralolie)
Skyl og rengør bladene grundigt
Tørres i salatslynge og lægges på et rent viskestykke
Ramsløg køres med en lille sjat olie i en minihakker/blender
Olie varmes op i en gryde til 78 grader
Ramsløg og olie blandes
Lad det afkøle en smule
Hæld olien i en sprøjtepose,
bind en snor om posens lukning og hæng posen op i 10/15 min
Sæt en klemme/spænde på sprøjteposen, der hvor du kan se olien har skilt sig fra ramløg
Olien er steget op øverst i posen, ramsløg/bundfald er nederst
Klip hul nederst i posen og lad lad bundfald løbe ud
Sigt olien igennem en si
Ólien hældes på rengjort flaske/glas og sættes på køl