Pasta

1 portion:

1 æg

1 dl. tipo00 mel

En lille sjat god olivenolie

Vej melet af, og hæld det ud på bordet.

Saml melet, lav en fordybning, og slå æggene ud deri.

Pisk ægget let, og saml æg og mel, så meget som muligt med en gaffel.

Ælt dejen færdig på bordet med hænderne.

Del pastadejen i to, kør den igennem en pastamaskine, start på laveste trin, kør to gange på hvert trin, til du når det sidste.
Du kan også rulle dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle.

Pastadejen skal være så tynd som muligt.
Når du kan se dine fingre igennem pastadejen, så er den rullet færdig.

Kør pastadejen igennem ønskede pastasnit på pastamaskinen, eller fold hver pastaplade sammen, og skær den i aflange strimler, der er ca. 1 cm bredde.

Vend den færdige pasta i lidt mel, så den ikke klistrer sammen.

Kog den i rigeligt saltet vand i 2 min., lige inden din pastasauce er ved at være færdig.

Leave a Reply