Humus
3 dl. kikærter
2 fed hvidløg
8 sorte oliven
3 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
½ dl. vand
1 dl. creme fraiche
3 tsk. paprika
Salt
Et drys cayennepeber
Kikærter udblødes natten over, og skylles grundigt.
Koges i saltet vand i 40 min.
Kikærter og de øvrige ingredienser blendes sammen
Smag til med citron og salt og stil på køl
Eftertanke
Denne skønne opskrift har jeg nu brugt i 12 år,
lige siden min gode veninde Katrine introducerede mig for humus første gang.
Hun serverede en super lækker middag med feta/krydderurte fyldt kalkunbryst,
et nybagt brød, salat - og selvfølgelig masser af humus.
Der findes helt sikkert mange smart-moderne udgaver af humus,
men den her, vil altid forblive den her, hjemme hos mig...
Vi lavede humus rigtig mange gange sammen,
- jeg var helt solgt til både godt selskab og smag!
I min gamle håndskrevne kogebog står opskriften stadig
som dengang vi skrev den ind, for 12 år siden,
"Katrines humus"
Når jeg laver humus, er det resten der er tilbehør!
I dag mindes, og savner jeg alle de skønne timer Katrine og jeg
havde sammen i Valby/Vesterbro/Brønshøj.
Pas godt på hinanden!