1 dl. friskpresset citronsaft
Svarer til ca. 2 citroner
½-1 tsk sukker
4 blade husblas
3 dl. neutral olie
1 engangssprøjte
Hæld olien i en beholder og sæt den på frost i et par timer
Læg husblas i blød i kold vand, ca 10 min.
Pres citronerne for saft og hæld saften i en lille kasserolle
Opvarm citronsaften, tilsæt sukker
Tag husblas op ad væsken og klem lidt vand fra
Rør husblas ud i den varme citronsaft
Citronsaften skal nu køle ned, til alm temperatur
Citronsaften trækkes op i en sprøjte
Olien tages fra frost og citronsaften dyppes ud i den iskolde olie
Sørg for ikke at sprøjte ud ovenpå hinanden, så risikerer du de sætter sig sammen,
find et nyt sted til hvert dryp
Sæt beholderen på frost igen, 5-10 min.
Fisk perlerne op med en gaffel og læg dem i en lille tætsluttet beholder,
som sættes på køl.
Olien "smelter af" perlerne når de tør op
Olien beskytter citronperlerne på køl
Jeg ville tilføje mere sukker til en dessert, da de er syrlige 🙂 Du kan også skifte citronen ud med en anden smag, fx hindbær, jordbær eller måske basilikum 🙂 Kh. Trine
Mange tak Tina ❤️ De kan holde på køl et par dage, og så begynder de at “smelte”/flyde lidt ud.
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, så jeg ved ikke om de vil skille sig let ad ved optøningen, men det er da et forsøg værd…
Hvad bruger du dem til?
Hej Ida Jeg bruger dem som pynt, gerne på forretter, som fx min spinatroulade med laks… Men også i GT-drinks Kh. Trine
Det lyder lækkert ville de kunne gå til dessert eller er de ikke søde nok?
Jeg ville tilføje mere sukker til en dessert, da de er syrlige 🙂 Du kan også skifte citronen ud med en anden smag, fx hindbær, jordbær eller måske basilikum 🙂 Kh. Trine
Det ser flot ud. Hvor længe kan de holde på køl?
Kan man evt fryse resten hvis der er for mange
Mange tak Tina ❤️ De kan holde på køl et par dage, og så begynder de at “smelte”/flyde lidt ud.
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, så jeg ved ikke om de vil skille sig let ad ved optøningen, men det er da et forsøg værd…
Skyller du dem inden du bruger dem til pynt eller fisker du dem bare op fra “olien” der er smeltet af den?
Jeg giver dem lige et hurtigt skyld med koldt vand. Vh. Trine